fbpx
Back

Γιατι στη Βουλγαρία

Ναυτιλιακά-Σχολή εμποροπλοιάρχων

Το επίπεδο του Εκπαιδευτικού Συστήματος

Η Βουλγαρία είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απολαμβάνει μαζί με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής κοινότητας, καθώς επίσης είναι και γειτονική χώρα της Ελλάδας. Η Βουλγαρία λαμβάνει μέρος στην συνθήκη της Μπολόνιας και αυτό σημαίνει ότι το Εκπαιδευτικό Σύστημα που εφαρμόζει δίνει μεγάλες ευκαιρίες. Η εκπαίδευση είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτει όλα τα απαιτούμενα ευρωπαϊκά κριτήρια και προδιαγραφές. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η Βουλγαρία, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Ιταλία, είναι ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν το ίδιο επίπεδο σπουδών.

Στην Βουλγαρία, και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις της όπως η Βάρνα είναι αισθητή η παρουσία της ελληνικής κοινότητας. Η στάση απέναντι στους Έλληνες είναι φιλική, ένθερμη και φιλόξενη, ενώ η βουλγάρικη γλώσσα είναι εύκολη με μεγάλες επιρροές από την ελληνική.

 

 

Το Κόστος Ζωής

Το κόστος της φοίτησης στην χώρα αυτή είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης και το κόστος διαμονής και εστίασης (φαγητό, ρεύμα, νερό, αγορές). Συγκεκριμένα:

  • Το κόστος των διαμερισμάτων που εξασφαλίζονται από την εταιρία μας κυμαίνονται από150 έως 250 ευρώ.
  • Το κόστος διατροφής και κατανάλωσης είναι εξίσου πιο χαμηλό σε σχέση με τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Περίπου10 ευρώ την ημέρα είναι αρκετά για τρία πλήρη γεύματα.

 

O Καιρός

Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι άριστες στη Βουλγαρία. Το κλίμα συμβαδίζει με το Ελληνικό. Όλες οι εποχές είναι υπέροχες. Την άνοιξη όλα είναι ανθισμένα, το καλοκαίρι είναι ζεστό, το φθινόπωρο είναι ήπιο και ο χειμώνας σου δίνει τη δυνατότητα για σκι, καθώς η Βουλγαρία κατέχει τα πρωτεία στο χειμερινό τουρισμό. Σπουδάστε στη βουλγαρία στην πιό φιλική χώρα της ευρώπης.Τις σπουδές στη βουλγαρία θα τις θυμόσαστε σε όλη σας τη ζωή.

 

Η Ποιότητα Ζωής

Οι επιλογές για έναν φοιτητή είναι πολλές. Υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή, πολλά μουσεία, πίστες για σκί, βουνά για πεζοπορία, παραλίες, φεστιβάλ μουσικής και πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορούν να προσφέρουν σε ένα φοιτητή αξέχαστες εμπειρίες.

Πρόκειται για ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικά κέντρο που υπόσχεται στον σπουδαστή και στον επισκέπτη πανέμορφες στιγμές κυρίως στις παραλίες και στα χιονοδρομικά κέντρα της. Τα εντυπωσιακό και άγριο ορεινό της ανάγλυφο την έχει αναδείξει σε ¨Μέκκα¨ των ορεινών σπορ, ενώ ιδιαίτερα ελκυστική την κάνει και η Μαύρη Θάλασσα, στην οποία η Βάρνα, το Μπουργκάς και η Σωζόπολη, εναλλάσσονται με όμορφες παραλίες και απόκρημνα τοπία.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να απολαύσει θαυμάσια αξιοθέατα και τοπία φυσικού κάλλους σε κάθε γωνιά της Βουλγαρίας. Μαγευτικά ορεινά χωριά στον Αίμο, εξαιρετικές κωμοπόλεις, πλήθος εθνικών πάρκων και βέβαια την μοναδική Κοιλάδα των Ρόδων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ειναι τα μεσαιωνικά μοναστήρια της, που φωλιάζουν στις πτυχές της Ρίλλα, του Πιρίν και της Ροδόπης. Τουριστικά αξιοθέατα στην πρωτεύουσα Σόφια. Ολα δείγματα της πλούσιας ιστορικής, πολιτισμικής και θρησκευτικής της διαδρομής.

Με τέσσερις διεθνείς αερολιμένες η Βουλγαρία απέχει 2 ώρες μακριά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια που πραγματοποιούν πτήσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Πολιτισμός

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αρχαιολογικών χώρων στη Βουλγαρία είναι ο 3ος μεγαλύτερος στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο επισκέπτης θα βρει ιστορικά μοναστήρια όπως αυτά της Ρίλα, Δρυανόβου, Σοκόλσκι και Σίπκα. Επιπλέον, διάσημα μουσεία είναι το Εθνικό Ιστορικό, το Μουσείο Ντόρκοβο, Πλέβεν και φυσικά το Μουσείο Ψηφιδωτών Ντέβνια.

Για μοναδικές αποδράσεις τα μνημεία που προσφέρει η Βουλγαρία είναι τεράστιας πολιτισμικής αξίας όπως το Νεσέμπαρ, ο Ιππέας της Μάνταρα, το Εθνικό Πάρκο Πιρίν και το Φυσικό καταφύγιο Σρεμπάρνα.

 

Φυσικές Ομορφιές

Για τους λάτρεις της φύσης και του υδάτινου κόσμου η Βουλγαρία υπόσχεται να δημιουργήσει πολύ δυνατές αναμνήσεις! Από πάρκα σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείς Το Εθνικό Πάρκο Κεντρικού Αίμου, το Φυσικό Πάρκο Σούμενσκο Πλάτο , το Φυσικό Πάρκο Ρούσενσκι Λομ. Από σπήλαια δεν πρέπει να παραλήψεις Σπήλαιο Λαιμός του Διαβόλου, Σπήλαιο Μαγκούρα, Σπήλαιο Ντεβετάσκα και μην ξεχάσεις το Σπήλαιο Μπάτσο Κίρo. Από παραλίες και τουριστικά θέρετρα ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές περιόδους θα πρέπει να επισκεφθείς τη Ρουσάλκα, το Πρίμορσκο, την Ακτή του Ηλιου και την Χρυσή Άμμο

Τέλος δεν πρέπει να παραλήψεις μοναδικούς φυσικούς σχηματισμούς όπως αυτός των Επτά Λιμνών της Ρίλας, τα Πέτρινα Μανιτάρια, οι Βράχοι του Μπελογκρατσίκ και το Ζλάτνιτε Μόστοβε.

Start Time

12:00 πμ

8 Ιανουαρίου, 2018

Finish Time

12:00 πμ

10 Ιανουαρίου, 2049

Event Participants